Megújultak az Erasmus+ kiegészítő támogatások

A 2021-2027-es Erasmus+ programszakasz egyik kiemelt prioritása az inklúzió és a sokszínűség. Ezért a program jelentős figyelmet fordít arra, hogy ha hallgatóként kevesebb lehetőséggel rendelkezel, akkor is nagyobb eséllyel vehess részt az Erasmus+ mobilitásban.

  1. Esélyegyenlőségi kiegészítő támogatások bővebben
    Szélesebb pályázói körben és magasabb támogatási összeggel pályázhatsz az Erasmus+ esélyegyenlőségi kiegészítő pénzügyi támogatásra! Ez azt jelenti, hogy az alap Erasmus+ ösztöndíjon felül további anyagi támogatásban részesülhetsz, amennyiben egészségügyi, oktatási, kulturális, társadalmi, gazdasági vagy földrajzi akadályokkal küzdő ösztöndíjas vagy.
     
  2. Erasmus+ kiegészítő pénzügyi támogatások bővebben
    Szélesebb pályázói körben és megemelt ösztöndíjösszeggel igényelhetik az Erasmus+ esélyegyenlőségi kiegészítő pénzügyi támogatást a külföldi mobilitásban részt vevő hallgatók. Az új esélyegyenlőségi támogatás célja, hogy további anyagi támogatás juttatásával lehetőséget biztosítson az egészségügyi, oktatási, kulturális, társadalmi, gazdasági vagy földrajzi akadályokkal küzdő kiutazó hallgatóknak.