Erasmus+

Erasmus+

Az Erasmus+ program keretében az egyetem a három pályázati tevékenység közül a KA1 (Key Action 1) típusú mobilitásokkal foglalkozik. A későbbiekben természetesen, a többi tevékenység megismerése után lehetőség lesz bekapcsolódni ezekbe is.

Az Erasmus+ programban a Nyíregyházi Egyetem fő célkitűzései a ki- és beutazó hallgatói létszámok emelése, a külföldi partnerintézményekkel való együttműködések fejlesztése, új partneregyetemek bevonása a programba, valamint a nemzetközi dolgozói bázis megteremtése a közös tudományos együttműködésekhez.

Az Erasmus+ program az Európai Unió egyik legsikeresebb kezdeményezése, amely több millió ember életére van közvetlen hatással. Sikerességét mutatja, hogy az amerikai TIME magazin az Európai Unió 20 legjelentősebb vívmánya közé sorolta a Római Egyezmény 50. évfordulója alkalmából.

A személyes fejlődés, a karrierépítés valamint a nyelvtudás szempontjából egy külföldön töltött szemeszternek vagy szakmai gyakorlatnak rendkívül nagy jelentősége van. Egyetemünk célkitűzése ezért az, hogy minél több hallgató élhessen ezzel a lehetőséggel.

Minden további információ az Erasmus programról:
http://www.nye.hu/international/