Erasmus+

Az Erasmus+ az európai oktatás, képzés, ifjúságügy és sport támogatására irányuló uniós program.

Gyorsan változó világunkban a megújuló oktatási rendszereknek alkalmazkodniuk kell a tanítás és tanulás új formáihoz, kihasználva az új lehetőségeket. Az Erasmus+ ennek érdekében 2021 és 2027 között 26,2 milliárd eurót biztosít az európai oktatás, képzés, ifjúsági szakma és sport megerősítésére, ez csaknem kétszerese az elődprogram (2014–2020) pénzügyi keretösszegének.

Mi az Erasmus+ program célja?
A kulcskompetenciák és készségek fejlesztése, különös tekintettel a munkaerőpiac és a társadalmi kohézió szempontjából fontos készségekre; elsősorban tanulmányi célú mobilitások, illetve az oktatási-képzési intézmények és a cégek közötti együttműködés segítségével.​
A minőség, az innováció és a nemzetköziesítés erősítése az oktatási-képzési intézményekben, elsősorban nemzetközi együttműködések segítségével, az oktatás-képzés világán túli szereplők bevonásával.
A szakpolitikai reformok és az oktatási-képzési rendszerek modernizációjának támogatása, elsősorban szakpolitikai együttműködésekkel, az Unió átláthatóságot és elismertetést szolgáló eszközeinek hatékonyabb használatával, valamint a jó gyakorlatok megosztásával.
A nyelvtanítás és nyelvtanulás fejlesztése, a nyelvi sokszínűség és az interkulturális érzékenység támogatása.​

Támogatási ráták:

További információk:
https://erasmusplusz.hu/az-erasmus-programrol

Erasmus+ ösztöndíjakkal kapcsolatban keresse a koordinátort személyesen vagy írjon emailt: erasmus@nye.hu / bartha.aliz@nye.hu