Mentorképző műhelytalálkozó beszámoló: 2023. Június 12.

International

"A mentorprogramban több szereplő is tevékenykedik, az ő együttműködésük jelenti a külföldi hallgató támogatásában a legfontosabb erőforrást." Irodánk egyik elődleges feladata, hogy megteremtse a beérkező külföldi hallgatók számára a mentorhallgatói tanácsadást. A mentorhallgató segíti a külföldről érkező hallgatók tanulmányi előmenetelét, valamint a tudatos, sikeres életvezetésbe való jártasság megszerzését. Ahhoz, hogy mentorhallgatóink hatékony munkát tudjanak elvégezni az adott területen céljaink között szerepelt a "Mentorképző műhelytalálkozó" megszervezése. A mentorált tanulók csak akkor kapnak valódi segítséget, ha a mentorok ismerik a mentorálási folyamat elméleti és gyakorlati hátterét. A trénig ebben nyújtott segítséget mind a mentori munkámban, mind a mindennapokban. 

A megnyitó Nyíregyházi Egyetem külföldi hallgatóival foglalkozó mentorcsapata részére meglepetésszerű (AFRIKA) kvízzel indult, ezt követte a kiscsoportos beszélgetés, amely a Stipendium Hungaricum programmal kapcsolatos kérdéseire fokuszált: hallgatóktól szerzett tapasztalat, hallgatói szolgáltatások javítása. A program ezt követően Gricák Ingrid - Stipendium Hungaricum intézményi koordinátor előadásával folytatódott a hallgatói szolgáltatások minőségfejlesztéséről. A tréning során önértékelő kérdőív kitöltésére is sor került, amely során a mentorok jobban megismerhették önértékelő képességeiket az elvégzett munkájukkal szemben.

A rendezvény motiváló filmnézéssel zárult. 

Ezúton is fontosnak tartjuk a mentorhálózatunk felkészültéségének fejlesztését, ezért a jövőben még több ilyen rendezvény várható.