Erasmus+ Blended Intensive Programme (BIP)

Kedves Hallgatók!

A Nyíregyházi Egyetem romániai Erasmus+ partnere, a kolozsvári Babeș-Bolyai Egyetem Közgazdaságtudományi és Gazdálkodástudományi Kara és a Nemzetközi Együttműködési Központ Blended Intensive Programme-ot (BIP) hirdet a 2023/2024-es tanév második szemeszterére, március 14 és március 22 között, Empowered Leadership: Managing People & Business Skills címen.

A Blended Intensive Programme keretén belül a hallgatók vegyes tanulmányi mobilitásban vesznek részt, mely egyrészt a fogadó egyetemen zajlik jelenléti formában (március 18. – március 22.), részben pedig online formában (március 14. – március 15.).

A program során a résztvevők a felhatalmazott vezetés témáit fedezik fel multikulturális környezetben, erősítve képességüket a tehetségeik inspirálására, irányítására és gondozására. Ez a program az emberi erőforrás menedzsment (Human Resource Management - HRM) gyakorlatára helyezi a hangsúlyt, lehetővé téve a résztvevők számára, hogy megértsék, hogyan hívhatnak, fejleszthetnek és tarthatnak meg sokszínű munkaerőt a nemzetközi üzleti környezetben.

A résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy megismerkedjenek román diákokkal és vállalkozásokkal, megértsék a legújabb HRM-gyakorlatokat és vezetési megközelítéseket. A műhelyek, esettanulmányok, gyakorlati projektek és irányított beszélgetések révén a hallgatók mélyreható ismereteket szereznek a hatékony HRM-stratégiákról és a vezetési elvek alkalmazásáról, amelyek elősegítik egy-egy szervezet sikerét.

Amik miatt érdemes részt venni a programon:

· A BIP mobilitáshoz Erasmus+ támogatás igényelhető, amiről Bartha Aliz, intézményi Erasmus+ koordinátora ad tájékoztatást

· részvételi díj nincs

· bepillantás nyerhető a román tudományos és kulturális életbe

· igény szerint kedvező áron az egyetemen szállást biztosítanak (kb. 7 EUR/éj háromágyas szobában vagy 10 EUR/éj kétágyas szobában).

A BIP mobilitás jelenléti részéhez Erasmus+ támogatás igényelhető (napi 70 EUR), valamint szociális helyzettől függően lehetőség van esélyegyenlőségi támogatás pályázására is (egyszeri 100 EUR + utazási támogatás).

A pályázat benyújtásával kapcsolatos kérdéseikkel felkereshetik:

Bartha Alizt, a Nyíregyházi Egyetem intézményi Erasmus+ koordinátorát

E-mail: bartha.aliz@nye.hu / erasmus@nye.hu

vagy közvetlenül a BIP szervezéséért felelős,

Prof. dr. Monica Zaharie-t, a Közgazdaságtudományi és Gazdálkodástudományi Kar programjának tudományos koordinátorát

E-mail: monica.zaharie@econ.ubbcluj.ro

és

Dr. Carmen Țâgșorean-t,a Nemzetközi Együttműködési Központ adminisztratív koordinátorát

E-mail: carmen.tagsorean@ubbcluj.ro

 

Üdvözlettel,

Nemzetközi Kapcsolatok Iroda