Blended Intensive Programme (BIP)

BIP

A Nemzetközi Kapcsolatok Iroda és a Zenei Intézet szervezésében 2023. október 16. és 20. között Choral Music, Choral Conducting témakörben Blended Intensive Programme (BIP) házigazdája volt a Zenei Intézet.
A kolozsvári Babes-Bólyai Tudományegyetem Református Tanárképző Kar 12 hallgatója és 1 oktatója, valamint a Presovi Egyetem 7 hallgatója és 1 oktatója részvételével valósult meg az angol nyelvű nemzetközi program személyes jelenlétet igénylő, első szakasza. A külföldi partnereket dr. Szabó György rektor úr köszöntötte, a záró ünnepségen dr. Kovács Zoltán általános rektorhelyettes úr adta át a kurzus teljesítéséről szóló tanúsítványokat.
A tanulmányi hét során a karirodalomhoz, kórushangképzéshez kapcsolódó előadásokon, továbbá vezénylési gyakorlatokon, zenei készségfejlesztési és énekkari órákon vettek részt a hallgatók. Bursza Táncház, továbbá a Nyíregyházán és Tokaj-hegyalján szervezett kulturális programok színesítették a tanulmányi munkaórákat.
A BIP október 25-én, online előadások keretében zárul.
A programban közreműködő mentor-hallgatók Czuczor Ramóna (ének-zene, magyartanár I. éves), Turjanica Emília (ének-zene, népzene- és népikultúra tanár III. éves) és Kiss Levente (ének-zene, népzene- és népikultúra tanár V. éves) hallgatók voltak.
Az előadásokat és gyakorlati órákat Tatiana Kanišáková (Presov), Kerekes Rita, Mike Ádám, Szabó Soma, dr. Pintér-Keresztes Ildikó és Ferencziné dr. Ács Ildikó tartották. A Bursza Táncházban közreműködtek a Népzene Tanszék oktatói és hallgatói.