Stipendium Hungaricum SH köszöntő rendezvény és Hallgatói Kiválósági Díjátadó ünnepség

Stipendium Hungaricum SH köszöntő rendezvény és Hallgatói Kiválósági Díjátadó ünnepség

2023. november 20-án Budapesten került megrendezésre a Stipendium Hungaricum SH köszöntő rendezvénye és Hallgatói Kiválósági Díjátadó ünnepsége. Lengyel Miklós, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Helyettes Államtitkára és Dobos Gábor, a Tempus Közalapítvány nemzetközi felsőoktatási fejlesztési igazgatójával együtt köszöntötte és gratulált a Nyíregyházi Egyetem kiválósági díjban részesülő ösztöndíjasainak.

Sheriff Kamara angol nyelvű kiemelkedő tanulmányaiért, Romeu Pereira Ernesto pedig magyar nyelven folytatott tanulmányaiért részesült Hallgatói Kiválósági Díjban. Az ösztöndíjasok hozzájárultak a Nyíregyházi Egyetem nemzetközi közösségének fejlődéséhez.

Az inspiráló díjátadó ünnepséget egy magával ragadó interkulturális workshop követte. A workshop során az egyetemek hallgatói bemutatkoztak és jó gyakorlatokat osztottak meg egymással. A magyar néptáncbemutatók tovább gazdagították a diákok élményeit.

 Az ünnepség teret biztosított az ösztöndíjasok számára, hogy kapcsolatot teremtsenek egymással, és hálózatokat építsenek a jövőbeli együttműködések érdekében.