Campus Mundi tavaszi pályázási lehetőség

NÉZD A VILÁGOT ÖSZTÖNDÍJAS SZEMMEL, ÉS ALAPOZD MEG A JÖVŐD KÜLFÖLDI TAPASZTALATTAL!
 
A Campus Mundi ösztöndíjakkal csak arra kell koncentrálnod, hogy minél több hasznos tudást, szakmai kapcsolatot és élményt szerezz jövőbeni terveidhez.
 

VÁLASSZ TUDATOSAN!

Még mielőtt elkezdenéd megfogalmazni a motivációs leveled, és alámerülnél a szálláskereső Facebook csoportok tengerében, érdemes végig gondolnod azt is, hogy miért és hol szeretnél a jövődet megalapozó tapasztalatokkal gazdagodni!

Szakmai gyakorlati hely keresésekor jó kiindulópont lehet az egyes országok és régiók húzó ágazatainak feltérképezése. Szűkítsd le a célországokat aszerint, hogy kik a legjobbak a számodra fontos területen! Érdekel a fenntartható fejlődés? Szeretsz új megoldásokon agyalni? Keress olyan országokat, ahol számodra szimpatikus értékrendszert vagy hozzáállást ismerhetsz meg közelebbről!

Campus Mundival Európán kívüli országokba is van lehetőség pályázni. Ázsia több olyan országába is eljuthatsz, ahol a fejlődés zálogát a felsőoktatás fejlesztésében látják, így modern és gyakorlatias tudást szerezhetsz akár egy kínaiorosz vagy szingapúri egyetemen is.


NÉZD A VILÁGOT ÖSZTÖNDÍJAS SZEMMEL!

Választhatod a megújuló energia európai úttörőjét Ausztriát, vagy a pár óra vonatútra található Szlovéniát, ahol a minőségi oktatás mellé rengeteg diákkedvezmény is jár! A közelben maradva Lengyelország világvárosaiban nemzetközi tapasztalatokat szerezhetsz, Csehországban a játékfejlesztéstől az autógyártásig sok mindent megismerhetsz.

Idén ne nyaralni menj Olaszországba vagy Spanyolországba, szerezz inkább munkatapasztalatot nyári szakmai gyakorlattal!

Hollandia és Németország világszínvonalú egyetemein, rengeteg angol nyelven is elérhető képzés közül válogathatsz. Ismerd meg az orosz egyetemek kiemelkedő természettudományos képzéseit vagy a rohamosan fejlődő Kína egyetemeinek világát!

További országajánlókat találhatsz ide kattintva.

További országajánlókat találhatsz ide kattintva.

Pályázz Campus Mundi ösztöndíjakra!

INSPIRÁLÓDJ ÖSZTÖNDÍJASOK TÖRTÉNETEIBŐL!

Élménybeszámolók

Campus Mundival az elmúlt években több száz hallgató juthatott el álmai országába. Közülük sokan megosztották élményeiket, amelyekről itt olvashatsz. A hallgatók tapasztalatain alapuló országajánlókat pedig itt találod.

Világegyetemista blog

Ha a legfrissebb élmények érdekelnek, akkor látogass el a Világegyetemista blogra! A bejegyzések szerzői olyan egyetemisták, akik éppen Campus Mundi ösztöndíjas időszakukat töltik valamelyik külföldi országban. Kövesd hétről hétre Anna, Csaba, Dorka, Zita és Zsófi beszámolóit, és ismerd meg az ő szemükön keresztül, milyen Skóciában, Portugáliában, Belgiumban, az USA-ban, és Japánban tanulni!

Közösségi média

Ne maradj le! Kövesd a Campus Mundi Facebook és Instagram oldalát, ahol a legfrissebb pályázási tudnivalók mellett mindennap megosztjuk a legfrissebb Világegyetemista blogbejegyzést is!

ÁTMENETI MEGOLDÁSOK A JÁRVÁNYHELYZET IDEJÉRE

A koronavírus okozta folyamatosan változó körülmények a külföldi mobilitási lehetőségeket is hátrányosan érinti. A Tempus Közalapítvány mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelen körülmények között is minél több egyetemi hallgató szerezhessen hasznos tapasztalatokat és életre szóló élményeket.

Részképzés esetén átmenetileg már online lehetőségek is elérhetőek virtuális vagy blended mobilitás (legalább részben fizikai) keretében. Ezáltal az itthoni biztonságos környezetből is lehetőség nyílik a világ legjobb egyetemein ösztöndíjjal tanulni.
 

ONLINE is elérhető ösztöndíjas mobilitások a CAMPUS MUNDI keretében

A világban a járványhelyzet miatt bekövetkezett változások a nemzetközi mobilitási programokra jelentkező hallgatókra is hatással vannak. Bár a külföldi mobilitási programok nem álltak le, a Campus Mundi ösztöndíj figyelembe vette a pályázók igényeit és a megváltozott körülményeket. Részképzés esetén átmenetileg már online lehetőségek is elérhetőek virtuális vagy blended mobilitás (legalább részben fizikai) keretében. Ezáltal az itthoni biztonságos környezetből is lehetőség nyílik a világ legjobb egyetemein ösztöndíjjal tanulni.

Mi a különbség a virtuális és a blended mobilitás között?

Virtuális mobilitás esetén a pályázó itthonról, kiutazás nélkül teljesíti a fogadóintézmény által kínált kurzusokat. Ezzel szemben a blended mobilitás során részben fizikai jelenlétre is szükség van, tehát a pályázó az ösztöndíjas időszakának egy részét a célországban tölti.

Mely ösztöndíjtípus esetében, mely országokba pályázható virtuális vagy blended mobilitás?

A Campus Mundival kizárólag részképzés esetén valósítható meg teljesen virtuális mobilitás. Szakmai gyakorlat esetében virtuális tevékenység nem támogatható, kizárólag a blended mobilitás keretében, legalább részben fizikailag megvalósuló kiutazásokra, ténylegesen megvalósuló tevékenységekre adható ösztöndíj. A pályázható országok körének tekintetében az aktuális ki-és beutazási szabályok az irányadók.

Jár-e ösztöndíj a virtuális vagy blended mobilitási időszakra?

  • Virtuális mobilitás esetén felvett és teljesített kreditenként 5.000 Ft / félév a támogatás összege. Kiegészítő támogatások erre az időszakra nem igényelhetőek.

Példa: A hallgató a félév megkezdése előtt 30 kreditet vesz fel a külföldi egyetem kurzuskínálatából, a Campus Mundi támogatási szerződését virtuális mobilitásra köti. A félév végén a tárgyait sikeresen teljesíti, erről Transcript of Records-ot kap, a külföldi kurzusok az itthoni tanulmányába beszámításra kerülnek.

A teljesített félévre az alábbi ösztöndíjat számoljuk el:
30 kredit x 5.000 Ft = 150.000 Ft / félév

  • Blended mobilitás esetén az alábbiak szerint alakul az ösztöndíj mértéke:

o   a fizikai mobilitás időtartamára az országonként meghatározott havi ösztöndíj összege adható;

o   az itthonról teljesített időszakra megszerzett kreditenként 5 000 Ft / félév időtartamarányos összege adható;

o   az elszámolható ösztöndíj összege a két – elkülönített – időszakra vonatkozó ösztöndíj összege lesz,

o   az itthonról teljesített időszakra kiegészítő támogatás nem adható.

Példa: A külföldi (Németország) félév elején 2 hónapos időtartamra szerveznek személyes oktást gyakorlati tevékenységekkel, a félév további 3 hónapjában pedig virtuális oktatás lesz, és a vizsgáztatást is online szervezik. A hallgató blended mobilitás keretében végzi el az őszi félévet a külföldi egyetemen. Pályázatával együtt szociális kiegészítő támogatást is igényelt, amit jóváhagyott a Tempus Közalapítvány kuratóriuma. A félév megkezdése előtt 30 kreditet vesz fel a külföldi egyetem kurzuskínálatából. A félév végén a tárgyait sikeresen teljesíti, erről Transcript of Records-ot kap, a külföldi kurzusok az itthoni tanulmányába beszámításra kerülnek.

A teljesített félévre az alábbi ösztöndíjat számoljuk el:

  • Fizikai mobilitás: 2 hónap x (210.000 Ft ösztöndíj / hónap + 35.000 Ft szociális kiegészítő támogatás / hónap) = 490.000 Ft
  • Virtuális mobilitás, 3 hónap: 30 kredit x 5.000 Ft = 150.000 Ft / félév, ennek 3 hónapra arányos összege: 90.000 Ft

A félévre elszámolható ösztöndíj összege: 580.000 Ft

A fizikai mobilitás tekintetében nincs változás, vagyis a külföldön töltött félévre a korábban is érvényes ösztöndíj összegeket (és kiegészítő támogatásokat) kapják a hallgatók.

Meddig lehet pályázni erre az ösztöndíjtípusra?

Pályázni folyamatosan lehet:

  • Részképzésre 2021. augusztus 31-én 23:00 óráig,
  • Szakmai gyakorlatra 2021. október 31-én 23:00 óráig,

vagy a rendelkezésre álló keretösszeg kimerüléséig. Ez utóbbi esetben a kiíró fenntartja magának a jogot a pályázat azonnali hatályú felfüggesztésére.

Tekintettel a projekt zárására a mobilitásokat 2022. február 28-ig bezárólag kell teljesíteni.

Hol érhető el a részletes pályázati felhívásokat?

További információk:

Ajánljuk figyelmedbe a Campus Mundi GYIK-et. Ha pedig nem találod a kérdésedre a választ, írj a campusmundi@tpf.hu címre!