Hallgatóknak és oktatóknak szóló külföldi ösztöndíjak

Hallgatóknak és oktatóknak szóló külföldi ösztöndíjak


Vendégoktatói és lektori pályázati lehetőség külföldi egyetemekre

A Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet lektori és vendégtanári ösztöndíjas jogviszony betöltésére. A pályázat célja, hogy segítse a magyar nyelv és kultúra megismertetését, oktatását és terjesztését külföldi felsőoktatási intézményekben, magyar intézetekben, valamint hogy támogassa a hungarológiai kutatási és oktatási tevékenységben való részvételt.

Pályázási határidő: 2021. május 21., 12:00

Bővebb információ: ITT.


Egyéves ösztöndíj-lehetőség a kínai csinghua egyetemen

A Csinghua Egyetem Közpolitikai és Menedzsment karának angol nyelvű képzésére pályázhatnak magyar fiatalok az International Master of Public Administration ösztöndíj keretében. Az ösztöndíjat a Belt and Road kezdeményezés keretében a Nemzetközi Együttműködési Központ, a Nemzeti Fejlesztési- és Reformbizottság és a Tanoto Alapítvány hirdette meg.

Pályázási határidő: Első kör: 2021. április 26 – 2021. május 31.

Bővebb információ: ITT.


NYÁRI EGYETEM, kutatási és gyakornoki lehetőség Írországban

A Bursary Program az Ír Nagykövetség, az Irish Hungarian Business Circle (IHBC) és a Forum of Scholars of Irish Studies in Budapest közös ösztöndíjprogramja, melyet 2014 novemberében alapítottak. Célja, hogy támogassa a magyar hallgatók tanulmányait a következő területeken: ír történelem, társadalomtudomány, kultúra, politika, zene és képzőművészet. A Bursary Program évente ad támogatást ír nyári egyetemen való tanulásra, illetve bármilyen más ír intézményben való kutatásra a felsorolt képzési ágak valamelyikén, továbbá gyakornoki lehetőséget biztosít ír cégeknél.

Pályázási határidő: 2021. június 03.

Bővebb információ: ITT.


Ösztöndíjat hirdet A VIETNÁMI THÁI NGUYÊN TECHNOLÓGIAI EGYETEM

Az egyik legrégebbi vietnámi műszaki egyetem angol és vietnámi nyelvű képzésekre hirdet ösztöndíjakat magyar hallgatóknak minden képzési szinten. A Thái Nguyên Technológiai Egyetem (TNUT) elkötelezett a magas színvonalú mérnöki, képzés, a tudományos kutatás, tanácsadás és az új technológiák alkalmazása iránt, hogy megfeleljen a fenntartható fejlődés követelményeinek.

Pályázási határidő: 2021. július 31.

Bővebb információ: ITT.


 
Ösztöndíj-lehetőség A KÍNAI TONGJI EGYETEM KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁS ÉS FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS MESTERKÉPZÉSÉN
A Kínai Népköztársaság Kereskedelmi Minisztériuma ösztöndíjprogramot indít a Tongji Egyetem környezetgazdálkodás és fenntartható fejlődés mesterképzésén 2021 szeptemberétől.
A 2002-ben Shanghaiban létrehozott UNEP – Tongji Fenntartható Fejlődés Intézet által meghirdetett, és a Kínai Népköztársaság Kereskedelmi Minisztériuma által támogatott képzési programban eddig 90 országból 545 hallgató vett részt.
 
A program 2021. szeptember és 2023. július között valósítható meg.
 
Bővebb információ: ITT.