Végzős nemzetközi hallgatók a Nyíregyházi Egyetemen

Végzős nemzetközi hallgatók a Nyíregyházi Egyetemen 

 

Az elmúlt évek rendkívüli előkészítő munkájának eredményeképpen első alkalommal hirdettünk nemzetközi hallgatók számára előkészítő programokat. A meghirdetett egy féléves angol nyelvű előkészítő kurzusra jelentkezett külföldiek közül öt fő szerepelt sikeresen, és szerzett képzési záró dokumentumot. 

 

A végzős nemzetközi hallgatók számára a Nyíregyházi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Irodája kétnapos programsorozatot szervezett:  

2021. július 2-án szakmai zárókonferencia keretében Nagyné dr. Schmelczer Erika főigazgató asszony és Dr. Szigeti Ferenc tanszékvezető úr bemutatta a Stipendium Hungaricum – MID és gépészmérnöki program szakmai tapasztalatait, ezt követően Dudás Éva Stipendium Hungaricum program koordinátor az Alumni Network Hungary nemzetközi hallgatói közösség csatlakozási lehetőségeit ismertette a résztvevőkkel. A Nyíregyházi Egyetem kiemelt célja az International Student Ambassador rendszer létrehozása. 

 

A szakmai tanácskozás után a nemzetközi hallgatóknak bemutattuk Sóstót és ebédre invitáltuk őket. Nagy örömünkre szolgált, hogy a végzős hallgatóinkhoz ellátogattak a kétnapos rendezvényre a Magyarországon tanuló angolai hallgatók is, így ők is megismerhették a Nyíregyházi Egyetem gyönyörű kampuszát.  

 

A programsorozat ünnepélyes zárásaként a 2021. július 3-án délelőtt megrendezett Oklevélátadó Ünnepi Szenátusi Ülésen vették át a nemzetközi hallgatók a képzést záró dokumentumaikat.

Magyarország Kormányának a hazai felsőoktatás nemzetköziesítése érdekében megfogalmazott célkitűzéseivel összhangban a Nyíregyházi Egyetem vezetése a jövőben is kiemelt hangsúlyt fektet a terület fejlesztésére, az intézmény további nemzetköziesítését stratégiai céljának tartja.  

 

Gratulálunk a végzett hallgatóinknak! 

 
(Fotók: Sipeki Péter -Kelet-Magyarország napilap: